Cadaciu Mare

Satul Cadaciu Mare din comuna Simonești se situează pe valea râului Nyikó, la altitudinea de 465 m, la o distanță de 18 km de municipiul Odorheiu Secuiesc. Localitatea este traversată de râul Nyikó și are 23.4379 ha.

Localitatea este un sat de vale care prezintă o structură de drum (liniară) și ramificată cu construcții dispuse într-o structură parcelară tip bandă. Majoritatea caselor se află pe axul principal, de-a lungul căruia se dezvoltă satul (str. Principală). Așezarea caselor pe parcelă în raport cu strada este în pieptene și neregulat. Șura are o poziţie transversală, paralelă cu strada separând curtea de grădină. Alte clădiri gospodăreşti sunt înşiruite în prelungirea casei, sau amplasate pe front, mai ales în cazul bucătăriilor de vară. Totodată, majoritatea fântânilor sunt amplasate în jumătatea din față a curții, uneori aproape de aliniament.

Documente

Fotografii

COMENTARIUL DVS.

Dimensiunea maximă a fișierului încărcat: 15 Mo. Fișiere încărcabile: imagine, document. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.