Sântimbru

Sântimbru este situat la 11 km de Miercurea Ciuc, la poalele de est ale Harghitei de Sud. Satul de pe câmpia Oltului, amplasat pe ambele maluri ale râului, poartă numele bisericii medievale, avându-l ca patron pe Sfântul Emeric. Satul este centrul comunei cu același nume. La est este stațiunea „Băile Puturoase”, aparținând satului. Satul este situat în mijlocul bazinului Cicului de Jos, lângă pârâul Olt. Populația sa este de aprox. 2100 locuitori, există 729 de numere de case în sat. Așezarea este împărțită în cinci unități: Alszeg, Pálszeg, Sándorszeg și Felszeg sunt situate pe malul drept al Oltului, iar Bedecs este pe malul stâng.

Datorită apropierii râului, satul este înconjurat de habitate extinse. De-a lungul Oltului alternează zonele umede și pajiștile, în timp ce zonele mai înalte sunt folosite pentru agricultură. Din orice punct al satului se deschid perspective frumoase spre munții înconjurători.

Unitățile satului sunt bine separate între ele până în prezent. Acestea sunt conectate prin două poduri deasupra Oltului. În ceea ce privește amplasarea parcelelor, este tipică așezarea în piaptăn sau adunat.

Documente

Fotografii

COMENTARIUL DVS.

Dimensiunea maximă a fișierului încărcat: 15 Mo. Fișiere încărcabile: imagine, document. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.