Rareș

Satul Rareş se află la o distanță de 3 km de reședința de comună, Mărtiniș; orașul cel mai apropiat este Odorheiu-Secuiesc la 20 km spre Nord-Vest. Satul este situat la o altitudine de 480-490 metri, în valea Homorodului Mare cu o direcție Nord-Sud, înconjurat de dealuri.

Localitatea este un sat adunat cu străzi concentrice neregulate. Parcelele în afara cvartalului central, unde găsim pacele neregulate, sunt de tip bandă, tipice satelor secuiești, cu front stradal îngust de 12-18 m și cu partea lungă aproximativ perpendiculară pe stradă. Aşezarea caselor pe parcelă este pe front stradal, eventual cu mici grădini în față. Şura are o poziţie transversală împărţind curtea de grădină.

Axele principale sunt aproximativ drepte cu neregularități cauzate de denivelările terenului. Imaginea caracteristică a străzilor e definită de elementele care îngrădesc, și anume gardurile, porțile și volumurile clădirilor.

Documente

Fotografii

COMENTARIUL DVS.

Dimensiunea maximă a fișierului încărcat: 15 Mo. Fișiere încărcabile: imagine, document. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.