Ocland

Satul Ocland se află în valea pârâului Homorodul Mic, la o altitudine de 513 metri. Caracterul regiunii provine din relieful dealurilor dominat de muntele Rika. Dealurile înșiruite delimitează valea pârâului, cu altitudini care derivă între 700-1000 de metri. Satul se află în bazinul hidrografic al pârâului Homorodul Mic, în care se varsă pe teritoriul satului pârâul Szolga din est.

Localitatea este un sat de vale care prezintă o structură adunată în nucleul central care alcătuiește zona cea mai veche. La extinderile mai noi, ale sec. XIX., începutul sec. XX se poate surprinde o structură mai regulată cu parcele alungite, tip bandă înșiruite de-a lungul străzilor. Această tipologie apare pe ambele capete ale satului. Aşezarea caselor pe parcelă este pe front stradal. Sura are o poziţie transversală împărţind curtea de grădină.

Documente

Fotografii

COMENTARIUL DVS.

Dimensiunea maximă a fișierului încărcat: 15 Mo. Fișiere încărcabile: imagine, document. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.