Călugăreni

Satul Călugăreni se află la o distanță de 8,6 km de reședința de comună, Mărtiniș, la o altitudine de 480-490 metri. Orașul cel mai apropiat este Odorheiu-Secuiesc la 25,8 km spre Nord-Vest. Satul se află în valea Homorodului Mare cu o direcție Nord-Sud, înconjurat de dealuri.

Localitatea este un sat adunat cu străzi concentrice neregulate. Parcelele în afara cvartalului central, unde găsim pacele neregulate, sunt de tip bandă, tipice satelor secuiești, cu front stradal îngust de 12-18 m și cu partea lungă aproximativ perpendiculară pe stradă. Aşezarea caselor pe parcelă este pe front stradal, eventual cu mici grădini în față. Şura are o poziţie transversală împărţind curtea de grădină. Alte clădiri gospodăreşti găsim înşiruite în prelungirea casei, sau amplasate pe front mai ales în cazul bucătăriilor de vară.

Documente

Fotografii

COMENTARIUL DVS.

Dimensiunea maximă a fișierului încărcat: 15 Mo. Fișiere încărcabile: imagine, document. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.